park: San Giusto – Toscane

 

Vakantiepark Village San Giusto is een rustig gelegen familiepark in de groene heuvels van Toscane tussen de dorpjes Vinci en Carmignano. Op dit vakantiepark zult u genieten van een heerlijke vakantie met uw gezin, familie of met vrienden. Dit kleinschalig vakantiepark ligt in de zeer aantrekkelijke regio Toscane, te midden van rust, cultuur en natuur.

De prachtige cultuurstad Florence (Firenze) ligt op een kleine 25 km van vakantiepark Village San Giusto. Het landschap in Toscane wordt gekenmerkt door de prachtige steden en dorpen, groene heuvels, wijn- en olijfgaarden en cipressen. Dit is een schitterende omgeving. Elke dag dat u de omgeving in zult trekken kunt u hiervan genieten. De steden Pisa, Florence, Lucca, Vinci en Montecatini-Terme liggen in de omgeving van het vakantiepark, u zult zeker een bezoek moeten brengen aan een van deze cultuursteden. Ook een bezoek aan een van de olijf- of wijngaarden is zeker een aanrader tijdens uw vakantie in Toscane.

Vakantiepark San Giusto biedt haar gasten een uitgebreid scala aan faciliteiten, waardoor uw verblijf in dit prachtige deel van Toscane nog aangenamer wordt.
  • Zwembad
  • Kinderzwembad
  • Speeltuin
  • Tafeltennis
  • Bar De bar is dagelijks geopend van 07:30 tot 23:00 uur.
  • Animatie in het hoogseizoen
  • Restaurant
  • Minisupermarkt De minisupermarkt biedt naast dagelijks vers brood ook een uitgebreid assortiment aan levensproducten, zoals o.a. biologische olijfolie, wijnen, verse groenten etc.
Plattegrond San Giusto
Centrale ligging in Toscane, ideale uitvalsbasis om het alombekende Toscane te ontdekken !

Firenze (Florence)
Het geboorteplaats van de Renaissance en een groot openluchtmuseum. Firenze is op vele manieren te beschreven, zowel in Italië als elders in de wereld. Het beste manier om deze prachtige stad te beschrijven is door het eerst zelf met eigen ogen te zien en te beleven.

Siena
Siena is na Florence de belangrijkste stad van Toscane. De stad is omringd door de glooiende heuvels van Chianti, waar olijfbomen en druiven worden geteeld. Het historische stadscentrum is een meesterlijk voorbeeld van middeleeuwse kunst. U mag beslist de Piazza del Campo, waar elk jaar de beroemde Palio plaatsvindt, de Duomo met haar prachtige gotische architectuur en het Operamuseum niet missen. In de omgeving raden wij aan San Gimignano, de “stad der torens”, Montepulciano, Montalcino enCertaldo, de geboorteplaats van Boccaccio, te bezichtigen.

Vinci
In de burcht van het stadje Vinci vindt u het museum dat volledig is gewijd aan Leonardo Da Vinci, en op een kleine afstand hiervan Casa d’Anchiano, het geboortehuis van Leonardo, het grote Florentijnse genie uit het eind van de 15de eeuw. Hij was actief op alle domeinen, schilderen, schrijven, architect, ingenieur en verteller. “De mens vernietigt alles wat er gecreëerd is”, schreef in zijn ‘Boek der Profetieën’ en deze voorspelling is vandaag de dag meer dan ooit bewaarheid geworden.

Lucca
Lucca is geheel omringd door oude muren waarbinnen de stad prachtige monumenten bewaart, waaronder de Duomo en interessante musea, waaronder de Pinacoteca Nazionale.

San Miniato
De stad bevindt zich in de regio Pisa en kijkt uit over de Arno. San Miniato is in de 8ste eeuw ontstaan en won aan belangrijkheid in de middeleeuwen als zetel van de Duitse keizerlijke vicarissen, vanwaar de naam San Miniato al tedesco (Duits). De vicarissen bewoonden een burcht waar verscheidene keizers, onder wie Federico Barbarosso, te gast zijn geweest. Ook de Palazzo Vicari, de San Domenico kerk, de Duomo en de marmeren graftombe van Giovanni Ghellin zijn een bezichtiging waard.

Pisa
Pisa ligt in het vlakke land, aan de oevers van de Arno en is vooral bekend om haar geschiedenis, kunst en tradities. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in Piazza dei Miracoli waar u de beroemde scheve toren en de Duomo kunt bewonderen.